WŁAŚCIWOŚCI PRODUKTU
Filtry z odwróconą osmozą oczyszczają wodę eliminując zanieczyszczenia mechaniczne, związki metali ciężkich, bakterie i wirusy. Zapewniają możliwość picia krystalicznie czystej, zdrowej wody o cechach wody źródlanej. Systemy te montuje się zazwyczaj w szafce pod zlewem kuchennym. Membrana osmotyczna powinna być poprzedzona filtrami (sedymentacyjnym oraz zawierającym węgiel aktywny), które wstępnie oczyszczą wodę z substancji chemicznych (chlor) i wydłużą jej żywotność. Wylewka zamontowana na blacie umożliwia szybki i łatwy dostęp do czystej, przefiltrowanej wody.
Osmoza gwarantuje uzyskanie wody najwyższej jakości, gdyż usuwa 99% wszystkich zanieczyszczeń łącznie z mikrobiologicznymi. Woda po filtrze odwróconej osmozy jest ultra-czysta, zdejonizowana i zdemineralizowana.
ZAAWANSOWANY SYSTEM FILTRACJI
Pierwszy stopień (PS20) usuwa z wody zanieczyszczenia mechaniczne o wielkości powyżej 20 mikronów. Piasek, rdza i inne osady zatrzymywane są przez mikropory, których średnica maleje w kierunku wnętrza. Duże cząsteczki wychwytywane są przy powierzchni, natomiast małe w głębiej położonych warstwach.
Drugi stopień (BL lub GAC) usuwa z wody chlor i substancje organiczne chroniąc tym samym membranę RO i przedłużając jej żywotność.
Trzeci stopień (PS5) usuwa z wody zanieczyszczenia mechaniczne o wielkości powyżej 5 mikronów. Piasek, rdza i inne osady zatrzymywane są przez mikropory, których średnica maleje w kierunku wnętrza.
Czwarty stopień (membrana RO) zbudowana jest z wielu warstw półprzepuszczalnej, porowatej membrany. Pory membrany są na tyle duże, że może przez nie przenikać woda, ale na tyle małe, że nie przepuszcza innych substancji.
Piąty stopień (L-GAC) liniowy wkład węglowy poprawia smak i zapach wody.
Szósty stopień (L-MIN) liniowy wkład mineralizujący. Wzbogaca wodę w minerały usunięte w procesie odwróconej osmozy.
Siódmy stopień (L-BIO) wkład liniowy emitujący promieniowanie w dalekiej podczerwieni. Ma zdolność wprawiania cząsteczek wody w rezonans. Aktywacja wody prowadzi do rozbicia dużych klasterów wody na mniejsze i w efekcie skuteczniejsze nawodnienie organizmu.
KORZYŚCI PŁYNĄCE Z MONTAŻU URZĄDZENIA
Jednym z najdoskonalszych sposobów filtrowania wody jest system odwróconej osmozy, nazywany także filtrem molekularnym. Nie każdy zdaje sobie sprawę z faktu, iż jest to również najczęściej stosowana metoda uzdatniania stosowana przez producentów wody butelkowanej.
Głównym elementem systemu odwróconej osmozy jest membrana osmotyczna, która skutecznie oczyszcza wodę z prawie wszystkich zanieczyszczeń, wirusów, bakterii, pierwiastków radioaktywnych itp.
SPECYFIKACJA TECHNICZNA
Symbol: Filtr odwróconej osmozy USTM RO7
Ciśnienie pracy: 2.8-6 bar
Liczba stopni: 7
Wysokość: 460 mm
Szerokość: 425 mm
Głębokość: 150 mm
Zakres temperatur: 2 °C - 30 °C
Wydajność: 75 GPD
- USTM
- 460 x 425 x 150 mm
- nie
- 2 lata
- 2 - 6 bar
- 2-30